Egg Frittata with Spinach & smoked Salmon
Breakfast Club is a new food blogging event from Sarah of fingers and toes and Helen from Fuss Free Flavours. They love to have breakfast and want everyone to have a better breakfast in the morning. So they came up with this event. I think it's a great idea, because my breakfast is pretty boring. Most of the time I'm having muesli and sometimes on Sunday a boiled egg. I hope with this event I can make a differents in my eating habits and having from now on a more exciting breakfast every morning.
The theme of this month is eggs. Well, eggs are not really something I would love to have every morning, but from time to time in a new way...why not.
Now, how to cook eggs in a new way, beside boiling, scrambling and frying? That was a real challange for me. At the end, it was only a frittata what I could think of, but with my all time favourites smoked salmon and spinach.
Serves 6
6 eggs
3 slices of smoked salmon, chopped
1 handful of spinach, chopped
1/2 onion, chopped
2 tbsp. canola oil
salt and pepper to taste
Beat eggs, salt and pepper with a fork until well mixed. Stir in smoked salmon and set aside.
Heat oil in ovenproof skillet and add onion until tender. Stir in the spinach and wait for it to wilt.
Pour egg mixture over the spinach and cook until eggs are set. Eggs should be light brown on bottom.
Now broil frittata in your oven for about 3-4 minutes or until golden brown.
We really enjoyed having this frittata for breakfast! Hope you will like it, too.
ayurlie - 15. Jul, 04:32
Die wichtigste Mahlzeit am Tag sollte gesund sein und einen moeglichst lange saettigen. Mir gelingt das am Besten mit einem selbst zusammen gestellten Muesli. Lt. verschiedenen Studien sollten Diabetiker Typ 2, eine
Haferflocken saettigen und in ihnen stecken auch noch viele B und E Vitamine sowie jedermenge Mineralstoffe, davon reichlich Kalzium und Eisen. Die im Hafer steckenden Ballaststoffe sind nicht nur Verdauungsfoerdernd, sondern wirken sich auch guenstig auf einen zu hohen Cholesterinspiegel aus. Kann man einen Tag gesuender beginnen? Dazu noch sein Lieblingsobst reingeschnitten und fertig ist eine ausgewogene Fruehstuecksmahlzeit.
Quinoa wird auch als Inkareis, Reismelde, Reisspinat, Andenhirse oder Perureis bezeichnet. Die getreideaehnliche Zuammensetzung der Samen ist reich an Eiweiss, Magnesium und Eisen. Quinoa hat wenig Fett und zu ueber 50 % ungesaettigte Fettsaeuren. Eigentlich schmeckt diese Andenhirse bitter, aber das handelsuebliche "Pseudogetreide" ist bereits geschaelt oder gewaschen und dadurch weitgehend von den Bitterstoffen befreit. Trotzdem ist es wichtig, dass man die Reismelde unbedingt vor dem kochen nochmals kraeftig mit Wasser durchspuelt um die letzten Reste der Bitterstoffe abzuwaschen.

